Kesäkuun lopulla Microsoft ilmoitti vetävänsä töpselin seinästä striimauspalvelu Mixeristä, jonka oli tarkoitus kilpailla Amazonin omistamaa Twitchiä vastaan. Uutinen tuli yllätyksenä, sillä Microsoft oli ennättänyt haalia omalle alustalleen joukon maailman tunnetuimpia striimajia pitkällä pennillä.

Näiden megatähtien joukossa olivat myös Michael “Shroud” Grzesiek sekä Tyler ”Ninja” Blevins.

Kuitenkaan tähtipelaajien kiinnittäminen ei riittänyt, ja Microsoft päätyi vapauttamaan kaikki kiinnittämänsä sisällöntuottajat. Ensimmäisenä Twitchiin palasi yli 14 miljoonan seuraajansa riemuksi Blevins, jonka ensilähetys keräsi parhaimmillaan yli 100 000 seuraajaa.

Nyt kuitenkin Grzesiekin paluu Twitchiin on jättänyt jopa Blevinsin lukemat taakseen. Entisenä kilpapelaajana tunnettu striimaaja keräsi parhaimmillaan 500 000 samanaikaista seuraajaa. Numero oli niin valtava, että se ylitti yhdeksänkertaisesti koko alustan seuraavaksi katsotuimman lähetyksen, uutisoi The Verge.

Striimimaailman rääväsuuna tunnettu Guy ”Dr Disrespect” Beahm on myös palannut viihdyttämään katsojiaan. Hänen tarinansa kuitenkin eroaa kahdesta edellä mainitusta, sillä hän sai täysin yllättäen kenkää Twitchistä. Uutinen tuli striimaajan seuraajille yllätyksenä, sillä Beahm oli solminut aikaisemmin alustan kanssa sopimuksen yksinoikeudella tuotetusta sisällöstä.

Toistaiseksi syytä Beahmin pois potkimiseen ei ole esitetty, mutta samaan aikaan pelimaailmaan yltäneen #metoo-liikkeen myötä Twitchistä poistettiin runsaasti striimaajia, jotka olivat syyllistyneet kiusaamiseen tai seksuaaliseen häirintään.

Beahmilla ei ole enää asiaa Twitchiin, mutta hän on jo ennättänyt striimaamaan pelaamistaan YouTubeen. The Vergen mukaan Beahmin on huhuttu jatkavan striimaamista YouTuben lisäksi Facebook Gamingissä sekä omilla verkkosivuillaan.