Nyt Microsoft pyrkii varmistamaan, etteivät ihmiset kääntyisi jatkossa CCleanerin puoleen kohdatessaan ongelmia pc-koneidensa kanssa.

MSPoweruser kertoo, että Microsoft on lisännyt CCleanerin verkkosivuston mustalle listalle. Jos joku yrittää tarjota Microsoftin virallisella tukifoorumilla linkkiä CCleanerin sivustolle, automaattinen sensuurityökalu puuttuu peliin ja peittää osan verkko-osoitteesta.

Vain virallisilla moderaattoreilla on poikkeustapauksissa oikeus julkaista linkkejä CCleanerin sivustolle.

MSPoweruser kirjoittaa CCleanerin olevan suurelta osin täysi turhake asennettavaksi, sillä valtaosa ominaisuuksista löytyy tätä nykyä jo suoraan Windows 10 -käyttöjärjestelmän tarjoamana. Jos erillistä puhdistusohjelmaa kuitenkin kaipaa, olemassa on useita hyviä vaihtoehtoja.

Noin vuosi sitten kohistiin siitä, kuinka tietoturvajätti Avast yritti ujuttaa omistamansa CCleanerin asennuksen yhteydessä laitteelle myös omaa selaintaan sekä tietoturvaratkaisuaan.

Vielä suuremman kohun aiheutti Avastin vuonna 2018 tekemä päätös poistaa CCleanerista ohjelmiston yksityisyysasetukset ja lisätä dataa keräävä ominaisuus. Käyttäjien vastarinnan vuoksi Avast päätyi ottamaan asiassa kuitenkin takapakkia.

Muutama vuosi sitten CCleaner oli otsikoissa niin ikään synkissä merkeissä, kun ohjelmiston asentaneille jaeltiin vahingossa haittaohjelmaa lähes kuukauden ajan.