Mikroyrityksissä on suhteellisen helppo hoitaa keskinäistä viestintää sähköpostilla. Jos työntekijöitä on viisi, kaikkien kesken lähetetyt sähköpostit eivät aiheuta kovin suuria ongelmia. Mikäli käyttäjiä onkin 50 000, ”vastaa kaikille / reply all”-toimintoon tarttuminen saattaa jumittaa koko sähköpostipalvelimen.

Microsoft pyrkii nyt torjumaan ongelmien syntymistä tarjoamalla Office 365 -asiakkailleen työkalun, jolla voidaan pysäyttää lumivyöryn lailla etenevät massiiviset sähköpostiketjut. Microsoftin omat sähköpostipalvelimet jumiutuivat kaikille vastaamisen vuoksi tammikuussa 2019 ja maaliskuussa 2020. Yli 52 000 työntekijälle osoitetut sähköpostit jumittivat Microsoftin sähköpostipalvelimet useiksi tunneiksi molemmilla kerroilla, Zdnet kertoo.

Kovin syvällistä tekoälyä tai analytiikkaa toiminnossa ei ole. Käyttöön otettuna suojaus ainoastaan pysäyttää automaattisesti sähköpostiketjut, joissa on yli 5000 vastaanottajaa, ja joissa on käytetty ”vastaa kaikille” toimintoa yli kymmenen kertaa viimeisen tunnin aikana. Mikäli suojaus kytkeytyy päälle, se estää ketjuun vastaamisen neljän tunnin ajaksi. Tulevaisuudessa ominaisuutta pääsee säätämään tarkemmin, nyt sen rajat on asetettu Redmondissa. Microsoftin mukaan toimintoa on testattu onnistuneesti yhtiön omissa järjestelmissä.