Microsoftin Windows 10:lle julkaisema kumulatiivinen päivitys KB4056892 aiheuttaa ongelmia joillain AMD:n suorittimen omistavilla käyttäjillä. KB4056892 sisältää korjaukset vakaviin Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksiin.

Microsoftin tukifoorumille on ilmestynyt useita virheraportteja, joissa kuvaillut ongelmat tuntuvat olevan identtisiä: Windows 10 kaatuu uudelleenkäynnistykseen, jonka jälkeen käyttäjät saavat kryptisen virheilmoituksen 0x800f0845, Softpedia kirjoittaa.

Ongelma tuntuu koskevan vain joitain AMD:n suorittimen omistajia. Erityisen ongelmallisiksi ovat paljastumassa tietokoneet, joiden sisuksista löytyy vanhempi Athlon 64 X2 -suoritin.

Ongelma ilmenee siten, että tietokoneen käynnistyttyä päivityksen asennuksen jälkeen uudelleen, näytölle ilmestyy vain Windowsin latauslogo ilman animaatiota. Useamman epäonnistuneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windows palauttaa aiemman tallennuspisteen ja käyttäjä saa eteensä virheilmoituksen 0x800f0845.

Windows 10:n päivitysten estämistä ei ole tehty helpoksi käyttöjärjestelmän kuluttajaversiossa, eräs ongelmasta kärsivä valittelee. Tämän seurauksena sama ongelmallinen päivitys yrittää asentua yhä uudelleen ja uudelleen.

Microsoft ei toistaiseksi ole kommentoinut käynnistysongelmaa. Se tosin ei vaikuttaisi liittyvän tietoturvaohjelmistobugiin, josta kirjoitimme aiemmin.