Mikäli tarkoituksena on ostaa Surface Book 2 -tietokone, kannattaa varmistua että tekniset ominaisuudet ovat heti kättelyssä kohdillaan, iFixitin purkutesti paljastaa. Laitteeseen voi nimittäin vaihtaa vain ssd-levyn.

Suomessa 18. marraskuuta myyntiin tulleen Surface Book 2:n sisukset ovat kirjaimellisesti tiukkaa tavaraa.

IFixitin purkutestissä paljastui, että läppäriä on lähes mahdotonta korjata itse, eivätkä sen osat ole päivitettävissä tehokkaampiin. Käytännössä laitteeseen voi vaihtaa vain ssd-levyn, tosin ei sitäkään ole helpoksi tehty.

Muut komponentit, kuten suoritin ja ram-muisti on juotettu emolevylle, Neowin kirjoittaa. Lisäksi laitteen sisältä löytyy valtamerellinen ruuveja, liittimiä sekä kaapeleita.

IFixit antaa arvosanaksi Surface Book 2:n korjattavuudesta 1/10, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ellei taustalta löydy todellisen tekniikkavelhon perustutkintoa, ei kannata edes yrittää. Mikäli laitteeseen tulee vika, kannattaa se rahdata suoraan Microsoftin valtuuttamaan huoltopalveluun.

Vaikka Surface Book 2:n arvosana saattaa vaikuttaa lähes toivottoman kehnolta, kannattaa muistaa, että Microsoftin viime vuonna julkaisema Surface Laptop sai korjattavuudestaan arvosanaksi nollan. Ykköseen ovat yltäneet Surface Book 2:n lisäksi muun muassa Applen Macbook- sekä Macbook Pro -kannettavat.