Microsoft alkaa ohjata tietyillä sivustoilla vierailevat käyttäjät väkisin Internet Explorerista Chromium-pohjaiseen Edgeen, The Register kirjoittaa. Uudistus otetaan käyttöön marraskuussa.

Jos käyttäjä on ladannut uusimman 87-version Edgestä ja avaa jonkun Explorerin kanssa yhteensopimattomaksi luokitelluista yli 1000:sta sivustosta, aukeaa sivu automaattisesti Edgessä.

Kyseiselle 1000:n sivuston listalle kuuluu niin Applen, Twitterin kuin YouTubenkin verkkosivut. Täysin selvää ei ole, miksi juuri Microsoft on päättänyt tehdä juuri nämä sivustot ei-sopiviksi Explorerin kanssa tai tuleeko lista kasvamaan entisestään.

Edgeen automaattisesti ohjaava koodi löytyy Windows DLL -tiedostosta nimellä ie_to_edge_bho.dll ja toimii ikään kuin Internet Explorer -laajennuksena.

Microsoft on toimittanut yritysten järjestelmänvalvojille oppaan, jonka avulla uudelleenohjaus voidaan lopettaa tai esittää sen yhteydessä varoitusteksti. Yksityishenkilöille helppoa keinoa lopettaa uudelleenohjaus ei ole, ellei käyttäjä halua poistaa Edgeä kokonaan. Poistaminenkaan ei tosin ole enää helppoa, kun Edgen uusi versio on sisällytetty Windows-järjestelmäpäivitykseen.

Selainmuutos astuu voimaan marraskuun lopulla. Internet Explorer 11 -selaimen tuki loppuu kokonaisuudessaan elokuussa 2021. Tällä välillä yhä useampi palvelu lopettaa toimintansa Explorer-selaimessa.