Surface Pro 6:n tulos oli iFixitin testeissä varsin murheellinen. Tablettia on käytännössä mahdotonta korjata itse, eikä muistia tai suoritinta voi vaihtaa.

Laitteen näyttö on hankalasti irrotettavissa, ja monet komponentit on joko liimattu tai juotettu kiinni emolevyyn, MSPowerUser kirjoittaa.

Korjauspisteitä iFixit päätyi antamaan Surface Pro 6:lle 1/10. Tulos olisi ollut muussa tapauksessa tasan 0/10, mutta laitteen käyttämät torx-ruuvit noudattavat alan standardia.

Muita iFixitin toteamia seikkoja olivat muun muassa perinteinen kuulokeliitäntä, joka on modulaarinen ja vaihdettavissa. Ongelmana vain on siihen käsiksi pääsy.

Lisäksi kaikki laitteelle tehtävät korjaukset edellyttävät näytön poistamista. Laitteen näyttö taas on puolestaan liimattu paikoilleen, kallis ja herkkä särkymään. Aiemmin Surface Pro -malleissa oli myös vaihdettava massamuisti, mutta ei enää.

IFixitin mukaan laitteen monimutkainen rakenne tekee sen purkamisesta ja kokoamisesta erittäin hankalaa, mikäli sitä verrataan muihin tabletteihin.

Monille asiakkaille Surface Pron hankala rakenne ei muodosta ongelmaa, sillä Microsoft tarjoaa laitteelle takuun ja vaihtaa usein vialliset yksilöt uusiin, MSPowerUser huomauttaa.