Microsoft viedään oikeuteen väitetystä Office 365 -käyttäjien datan jakamisesta Facebookille, yhteistyökumppaneille ja alihankkijoille. Kanne nostettiin San Franciscossa kaikkien Office 365 -käyttäjien puolesta, kertoo The Register.

Valituksessa kerrotaan Microsoftin jatkuvasti luvanneen bisnesasiakkailleen, että yhtiö käyttäisi heidän dataansa vain tarjotakseen palveluita. Microsoft myös väitti jakavansa dataa alihankkijoiden kanssa vain tietyissä tilanteissa, eikä koskaan kolmannen osapuolen kanssa, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Haasteen mukaan Microsoft jakoi useasti, ja jatkaa bisnesasiakkaiden datan jakamista Facebookin ja muiden osapuolten kanssa. Dataa jaetaan, vaikka asiakkaat tai heidän yhteistyökumppaninsa eivät käytä Facebookia.

Yhtiön väitetään jakaneen dataa satojen alihankkijoiden kanssa, vaikka tälle ei ollut tarvetta. Jotkin alihankkijoista ovat joutuneet datavarkauksien uhriksi. Microsoft on myös väitetysti käyttänyt asiakkaiden tietoja uusien tuotteiden kehittämiseen ja ansainnut niillä rahaa.