Yhdysvalloissa kierrätystietokoneiden myyjä yrittää välttää vankilatuomion kopioituaan tuhansittain Windows-palautuslevyjä. The Registerin mukaan hän on myöntänyt syytteen levyjen kopioimisesta. Tapauksesta on tulossa mielenkiintoinen ennakkotapaus.

Eric Lundgren taistelee elektroniikkajätetteen syntymistä vastaan: hän haluaisi, että koneet korjataan ennemmin kuin jauhetaan jätteeksi ja sullotaan maaperään tehtyihin roskakuiluihin.

Lundgren jakoi Windows XP- ja 7 -järjestelmäversioiden kopioita, jotta ihmiset jatkaisivat vanhojen Dellien käyttämistä.

Yleinen syyttäjä nosti tekijänoikeusrikoksesta ja väärennösten levittämisestä oikeudenkäynnin. Lundgren myönsi syytteet tekijänoikeusrikoksesta ja väärennettyjen tuotteiden jakelun suunnittelemisesta viime toukokuussa ja sai 15 kuukautta vankeutta sekä 50 000 dollarin sakot. Häntä avustanut Robert J. Wolff määrättiin kotiarestiin puoleksi vuodeksi ja sitten neljäksi vuodeksi ehdonalaiseen.

Lundgren valitti vuodenvaihteessa vetoomustuomioistuimeen alemman oikeusasteen päätöksestä.

15 kuukauden tuomio annettiin Windows-palautuslevyjen arvioituun rahalliseen arvoon perustuen. Hän kiistää Windows-asennusten vieneen Microsoftilta tuloja ja sanoo pikemminkin niiden toimineen tapana puhdistaa kone uudelleenkäyttöä varten.

Uudelleenkäytetyissä koneissa oli jo mukana tuotekoodi Windowsiin – itse levyt olisivat olleet arvottomia ilman koodia, mutta sellaisia Lundgren ei asianajajansa mukaan jakanutkaan.

Päivitys 23.2.: Korjattu asennuslevy palautuslevyksi.

Päivitys 21.3.: Korjattu edellisen päivityksen aikaleima ja lisätty tarkennus siitä, mitkä syytteet Lundgren myönsi oikeudessa.