Brändisuunnittelija Jackson Fall esittelee Twitter-tilillään mielenkiintoista kokeilua, jonka hän aloitti ChatGPT-tekoälyn kanssa. Fall käski uutta gpt-4-kielimallia toimimaan yrittäjänä niin, että Fall itse toimisi vain tämän ihmisavustajana reaalimaailmassa. 100 dollarin alkupääomalla piti luoda mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman lyhyessä ajassa.

ChatGPT kehitti liikeideaksi kumppanuusmarkkinointia tekevän verkkosivuston, joka keskittyisi ympäristöystävällisiin ja kestäviin arjen tuotteisiin. Sivuston nimeksi ja osoitteeksi tuli GreenGadgetGuru.com.

Seuraavaksi Fall pyysi tekoälyltä kehotteen, jonka avulla Dall-E-tekoäly loisi sivustolle logo. Dall-E:n ehdotus pyöräytettiin vielä viimeistelyssä Adobe Illustratorissa, ja näin syntyi vihreä lehtihammasrataslogo.

Seuraavaksi ChatGPT kuvaili tarkasti verkkosivun ulkoasun, ja ensimmäiseksi julkaisuksi tuli 10 ehdottomasti hankkimisen arvoista ympäristöystävällistä keittiötarviketta, jotka ovat siis ihan oikeita tuotteita. Kansikuva julkaisulle tehtiin Midjourney-tekoälyllä.

Sitten käytettiin hieman rahaa somemainoksiin, ja ”yrittäjätekoäly” loi vielä terveiset Twitter-seuraajille itseään esitelläkseen.

Seuraavana päivänä rahaa alkoikin jo virrata sisään. Fallin Twitter-tilille ilmestyi maksettu yhteistyökumppanuus ja GreenGadgetGuru oli saanut lisää sijoittajia. 500 dollarin sijoitus kahden prosentin osuudella tarkoitti yhtiön arvoksi jo 25 000 dollaria.

Sitten Fall käski tekoälyä kiihdyttämään tahtia ja miettimään, kuinka yhtiö saisi kasaan 100 000 dollaria. Yrittäjä itse ehdotti muun muassa verkkosivun laajentamista, suoratoimitusverkkokaupan perustamista ja saas-palvelun (software-as-a-service) kehittämistä.

Metatasoja alettiin saavuttaa, kun päätettiin palkata freelancer-avustaja luomaan verkkosivuille sisältöä ChatGPT:n avulla. Samoin päätettiin palkata avustaja viimeistelemään verkkosivujen kehitys.

Twitter-ketjun kommenteissa mainitaan, että esimerkiksi saas-palvelu vaatii varsin huomattavia investointeja, ja suoratoimitusverkkokauppa puolestaan on riskialtista toimintaa.

Projektin lentoonlähtöä saattoi avittaa se, että Fall on brändirakennuksen ammattilainen, jolla on 50 000 seuraajaa Twitterissä, ja projekti on jo saanut mediassa huomiota. Herää myös kysymys, miten paljon Fall on tempauksella markkinoimassa ensisijaisesti itseään.

Kyseessä on joka tapauksessa mielenkiintoinen kokeilu, jossa riskit pienen alkupääoman kanssa ovat vähäiset.