Ryan Hupp hämmentyi saatuaan uhkaavan sävyisen kirjeen pelitalo Bethesdaa edustavalta Vorys-lakitoimistolta. Kirjeessä Huppia vaadittiin vetämään välittömästi pois myymänsä artikkeli Amazonin kauppapaikalta.

Vorysin asianajajien mukaan Hupp ei ollut valtuutettu jälleenmyyjä, eikä hänellä täten ollut oikeutta myydä omistamaansa kopiota The Evil Within 2 -kauhupelistä. Hupp puolestaan kertoo hankkineensa pelin, sillä miehen ostolistalla oli PlayStation 4 -pelikonsoli. Hän kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin ja päätti sijoittaa rahat pc-pelikoneensa päivittämiseen.

Asian tultua julki sai Bethesda runsaasti kuraa pelaajayhteisöltä. Yhtiön katsottiin yrittävän estää käytettyjen pelien jälleenmyynti.

Bethesdan Pete Hines selvensi QuakeCon-tapahtumassa yhtiön motiiveja. Hinesin mukaan varsinainen ongelma oli Huppin käyttämä sanamuoto. Kyseessä oli Hinesin mielestä käytetty peli, mutta siitä huolimatta Hupp myi sitä uutena.

Hines huomauttaa, että vaikka kyseessä oli sinetöity, avaamaton pakkaus, oli Hupp siitä huolimatta ostanut pelin, eikä sitä voitu enää markkinoida uutena. Halutessaan Hupp olisi voinut avata pelipaketin, pelata peliä aikansa, kääriä sen uusiin muoveihin ja laittaa myyntiin, Techspot kirjoittaa.

Hinesin mukaan Bethesda ei pyri estämään käytettyjen pelien jälleenmyyntiä, kunhan niitä ei markkinoida uusina.