Droogie-nimimerkillä esiintyvän miehen oivallus perustui siihen, että tietokannoissa ”null”-sanalla on tapana ilmaista tiedoista tyhjää kenttää. Mies tuumaili, että jos auton rekisteritunnus olisi NULL, automaattinen liikennevalvonta haukkaisi tyhjää. USA:ssa rekisterikilpien sisältö on varsin vapaasti valittavissa, joten Droogie hankki autoonsa NULL-tunnuksen.

Forbes kirjoittaa, että temppu ei tuottanut kuitenkaan toivotunlaista tulosta, päinvastoin. Droogie ei tiennyt, kuinka sakotuksen hoitavat tietojärjestelmät toimivat: ne sijoittavat kaikki epäselviksi jäävät rikkomukset ”nollakenttään”. Näin Droogie sai maksettavakseen muiden törttöilijöiden sakkoja yli 12 000 dollarin edestä.

Droogie vannoo, ettei aio maksaa sakkoja. Poliisi on todennut hänelle, että ainoa tapa ratkaista tilanne ja välttyä vastedes tällaisilta harmeilta on vaihtaa rekisteritunnus vähemmän nokkelaksi.

Null-ilmiö on aiheuttanut harmeja muillekin, jotka eivät edes ole yrittäneet huijata järjestelmää.

Muuan Jennifer Null on valittanut, että esimerkiksi lentolipun ostaminen netin kautta ei onnistu lainkaan. Sukunimikenttään kirjoitettua null-samaa lentoyhtiön järjestelmä ei ymmärrä lainkaan – tai ymmärtää sen omalla tavallaan: ”Sukunimi puuttuu, yritä uudestaan.”