Microsoftin Surface Duo on tuplanäytöllinen Android-älypuhelin, josta oletusarvoisesti löytyy Android 10. Android 11 -päivitys on luvassa puhelimen käyttäjille myöhemmin.

Windows 10:n tapaan Microsoft kerää tietoa Surface Duon käytöstä. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: perustiedot ja laajemmat käyttötiedot.

Microsoftin mukaan yhtiö käyttää kerättyä tietoa laitteen toiminnan parantamiseen. Yksityisiä tietoja käyttäjästä ei kerätä, eikä kerätystä tiedosta käy ilmi esimerkiksi käyttäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta, Softpedia kirjoittaa. Sen sijaan jokaiselle Surface Duolle luodaan uniikki laitetunnus, jonka avulla tietty laite voidaan tulevaisuudessa tunnistaa.

Microsoft kerää Surface Duon käyttäjiltä muun muassa seuraavat tiedot: laitteen valmistaja, suorittimen tyyppi ja ram-muisti, laitteen asetukset ja tiedot käyttäjän niihin tekemistä mukautuksista, perustason virhelokit, käyttöjärjestelmän versio, asennetut sovellukset sekä laiteajurit.

Lisäksi käyttäjä voi halutessaan tarjota Microsoftille perustasoa kattavammat tiedot, joihin lukeutuvat muun muassa tiedot sovellusten käytöstä, selaintottumukset (Edge) sekä selaushistoria ja tarkemmat virhelokit ja järjestelmän terveystiedot (health details).