Microsoft on julkaissut YouTube-kanavallaan kaksi videota, joissa yhtiö ylistää Windows 10 Pron ominaisuuksia Googlen Chrome OS:ään verrattuna.

Microsoft on hätää kärsimässä Yhdysvaltain oppilaitoksissa. Markkinat kuuluvat siellä Googlen Chromebook-tietokoneille ja niiden pilvipalveluihin pohjautuvalle Chrome OS:lle. Redmondin jätti ei kuitenkaan halu jäädä juhlista täysin pois.

Yhtiö esitteli taannoin halpoihin tietokoneisiin soveltuvan Windows 10 S -käyttöjärjestelmän, johon voi asentaa sovelluksia vain Windows-sovelluskaupan kautta. Tuolloin käyttöjärjestelmä asemoitiin suoraan Chromebookien haastajaksi, The Verge kirjoittaa.

Nyt Windows 10 S on kuitenkin jäänyt soittelemaan kakkosviulua, sillä Microsoftin promovideolla Chrome OS:n haastaakin yritys- ja harrastuskäyttöön suunniteltu täysiverinen Windows 10 Pro. Microsoft ylistää videolla Windows 10 Pron ominaisuuksia, kuten Edge-selainta, Cortana-puheavustajaa sekä Windows Ink -kynätoimintoa.

The Vergen mukaan ei ole lainkaan ihmeellistä, että Microsoft on huolissaan tilanteesta. Apple asemoi uuden iPad Pro -tablet-tietokoneensa juuri Windows-pc:n korvikkeeksi, ja Google puolestaan dominoi tärkeällä koulutussektorilla.