Jotkut käyttäjistä ovat hämmentyneitä siitä, mikä on Sovellukset-valikkoon ilmestynyt ohjelmisto nimeltä Microsoft Update Health Tools? Onko kyseessä haittaohjelma vai ihan oikea Microsoftin kehittämä sovellus?

Microsoft Update Health Tools on aito Microsoftin kehittämä ohjelma ja sen tarkoituksena on havaita erilaisia ongelmatilanteita päivityksiä asennettaessa. Sovellusta ei löydy Windowsin käynnistysvalikosta, eikä jokaiselta laitteelta.

Microsoft Update Health Tools asennetaan automaattisesti Windows-päivitysten mukana ja sen tunnus on KB4023057. Ohjelman voi asentaa myös manuaalisesti lataamalla sen Microsoft Update Catalogista, GHacks kirjoittaa.

Joissain tapauksissa Microsoft Update Health Tools saattaa olla asennettuna, vaikka KB4023057-päivitystä ei olisikaan. Tälle on useita mahdollisia selityksiä, joista yleisin tapaus lienee se, että sovellus on asennettu laitteelle aiemmin, ja Windows on päivitetty myöhemmin tuoreempaan versioon.

Microsoft Update Health Tools voidaan poistaa Sovellukset-valikon kautta, mikäli sitä ei koe tarvitsevansa. On kuitenkin mahdollista, että päivitys asennetaan myöhemmin takaisin automaattisesti.