Surface-tuotteista Microsoftilla vastaava Panos Panay joutui kuumaan grilliin, kun haastattelijana toiminut Wiredin Lauren Goode tenttasi mieheltä Surface Phonen kohtalosta.

Monet ovat odottaneet Microsoftin julkaisevan uuden Surface Phone -nimellä tunnetun älypuhelimen. Laitteen kohtalosta on esitetty väitteitä suuntaan ja toiseen. Viimeisimpien huhujen mukaan Surface Phonea ei nähdä ainakaan tänä vuonna, jos koskaan.

Panay yritti kiinnittää haastattelijan huomion ihmisten muuttuviin kommunikointikäytäntöihin. Hänen mukaansa uusien laitekategorioiden tulee sopeutua muuttuviin käyttötarpeisiin. Esimerkiksi näppäimistö on saanut yhä enenevissä määrin tehdä tilaa kosketuskynälle, Panay huomauttaa.

Goode jatkaa kyselyään sinnikkäästi saaden lopulta vastauksen. Panay toteaa, ettei hän usko Surface Phonen kuuluvan Microsoftin lähitulevaisuuden tuoteportfolioon. Hänen mukaansa laitteelle ei olisi riittävästi kysyntää.

Goode halusi tietää, aikooko Microsoft julkaista tulevaisuudessa laitteen, jota voisi käyttää myös puheluihin. Panay väisteli toteamalla, että tulevaisuuden Surface-laitteita voitaisiin käyttää yhteydenpitoon, mutta ei aivan perinteisessä mielessä, sillä erilaiset tavat olla yhteydessä kehittyvät jatkuvasti.