Kesämökillä, juoksulenkillä tai automatkalla podcastit ovat loistava ajanviete. Podcast-palveluita on tarjolla pilvin pimein, ja parhaan vaihtoehdon valitseminen ei ole aina se helpoin tehtävä.

Mikrobotin toimitus testasi yhteensä kuutta eri podcast-alustaa, jotka olivat Acast, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Supla sekä Yle Areena. Vaikka kaikki palvelut suoriutuivat tehtävistään ongelmitta, oli niiden välillä myös selkeitä eroja.

Urheilu-, musiikki- ja tiedepodcasteja kuuntelevalle on tärkeää, että sovellus mahdollistaa jakson kuvauksessa aikamerkinnät. Merkintöjen avulla kuuntelija pystyy loikkaamaan suoraan siihen kohtaan podcastia, mikä häntä kiinnostaa.

Kaikki sovellukset eivät kuitenkaan tukeneet tätä ominaisuutta. Supla, Yle Areena ja Apple Podcasts eivät olleet jaksokuvauksissa mahdollistaneet aikamerkkien lisäämistä, joten yksittäiset aiheet oli haravoitava käsin.

Myös uniajastin sekä jaksojen nopeuttaminen ovat monelle kuulijalle arvokkaita ominaisuuksia. Tässä mielessä testin ehdoton kärkinimi oli Google Podcasts, joka mahdollisti kymmenyksen tarkkuudella nopeuden säätämisen sekä minuutin tarkkuudella uniajastimen säädön.

Vuonna 2018 ilmestynyt Google Podcasts oli ylipäätään testin suurin yllättäjä yksinkertaisuutensa sekä räätälöitävyytensä ansiosta.

Voit lukea podcast-testin kokonaisuudessaan täältä.