The Register kertoo, että sql-tietokantayhtiö Cockroach Labs vertaili erilaisia julkisia pilvipalveluita. Tutkijat punnitsivat laskentatehoa, verkon toimintaa, tallennuskapasiteettia sekä verkkomaksujen suoritusnopeutta.

Cockroach Labsin kaksi vuotta sitten tekemässä vertailussa Amazonin AWS-palvelu voitti Google Cloud Platformin käytännössä kaikessa, mukaan lukien hinnoittelussa. Microsoftin Azure ei tuolloin ollut vertailussa vielä mukana.

Nyt tilanne on jonkin verran muuttunut, ja ennen kaikkea muuttunut erittäin tasaiseksi kilpailuksi. Tutkijat huomasivat, että jokainen kolmesta suuresta pilvipalvelusta pärjää jollakin osa-alueella muita paremmin.

Yhtiön mukaan Google Cloud voittaa yleisessä suorituskyvyssä, Amazonin pilvi pärjäsi moniytimellä tehdyssä laskentatehossa ja viiveen minimoinnissa, kun taas Microsoftin Azure puolestaan voitti Ultra Disk -tallennustilassa.

Hintaa ja hyötyä vertaillessa AWS voitti 0,81 dollarin hinnalla per tpm-moduuli (trusted platform module), siinä missä Google maksoi 0,92 taalaa ja Azure 0,95.

Suorituskyvyssä Google vei voiton. Sen tpm-moduulit kiskaisivat 37 048 pistettä. Azure nappasi 36 952 pinnaa ja AWS 36 627 pistettä.

Azure puolestaan voitti tallennustilan luku- ja kirjoitusnopeuden, siinä missä Google oli kakkonen ja AWS kolmas.

Vertailu oli hyvin tasaista,

Cockroach Labs julisti lopulta Google Cloud Platformin voittajaksi yleisen suorituskykynsä ansiosta.

Tutkijat suorittivat vertailun ajamalla 54 erilaisen virtuaalikoneen toimintaa pilvessä. Niillä tehtiin liki tuhat suorituskykyä mittaavaa testiä. Testit ovat avointa koodia, ja ne löytyvät täältä.