Minkälainen puhelin kannattaa ostaa? Älypuhelimen hankinta on hankalaa kymmenien ja kymmenien samanlaisten mallien joukosta. Mikrobitin uudella valintakoneella (alla) saat vinkkejä erilaisille käyttäjille sopivista älypuhelimista.

Valintakone voi toimia apuna esimerkiksi joulun alla, jolloin moni kenties toivoo uutta puhelinta lahjaksi. Älä tee kallista ostosta punnitsematta vaihtoehtoja tarkkaan!

Löydät valintakoneen tämän artikkelin lopusta. Lisää tietoa valinnan tueksi saat tietenkin Mikrobitin kattavista testeistä.

Älypuhelimissa on hinnan puolesta huiman paljon valinnanvaraa, aina satasen luureista reippaasti päälle tuhannen euron huippumalleihin. Väliin mahtuu runsaasti eri malleja, joiden vahvuudet ovat hieman erilaisia. Toisaalta markkinoilla on myös paljon paperilla samankaltaisilta vaikuttavia malleja, jotka kuitenkin ovat kokonaisuutena heikompia kuin vastaavan näköiset ja hintaiset puhelimet muilta valmistajilta.

Valitsimme tämän vuoden valintakoneeseemme puhelimia neljästä eri hintaluokasta: mukana ovat alle 200 euron puhelimet, 200-400 euron puhelimet, 400-700 euron puhelimet sekä yli 700 euron premium-mallit.

Loppujen lopuksi hinta ei kuitenkaan ratkaise puhelimen hankintaa, vaan käyttötarkoitus. Perustoimintoihin riittää yksinkertaisempikin luuri, kun taas vaikkapa pelipuhelimessa pitää olla riittävästi potkua.

Puhelinta harvakseltaan käyttävälle, kenties hieman vanhemmalle henkilölle puolestaan ei ole hyötyä paremmasta suorituskyvystä, vaan ennen kaikkea selkeästä käyttöliittymästä.

Mikäli valintakone ei näy alla, lataa sivu uudelleen tai säädä selaimen mahdollisia mainoksenestoasetuksia. Huomasitko virheen valintakoneessa tai olisiko säädöissä parantamisen varaa? Kerro meille, lähetä mailia toimitukselle!

Lisää apua puhelinten ja kaiken muun teknologian sekä palveluiden valintaan löydät Mikrobitin sivuilta. Tilaa tunnukset digipalveluun.