Mikrobitin klassiset vuosikerrat ovat tilaajiemme luettavana verkossa. Nostamme retrojuttusarjassamme esiin helmiä vuosien takaa.

Vuoden 1986 ensimmäisessä numerossa julkaistiin peliarvio tuoreesta Rambo-pelistä.

Rambo on nykypäivän kova sana. Erinomaisen elokuvan jatkeeksi on nyt tehty myös videopeli. Pelistä ei puutu verta, kuten ei myöskään elokuvaesimerkistään”, arviota pohjustettiin.

Pelin kulku noudattelee leffaa. Rambolla on tehtävä: hänen on etsittävä Vietnamin sodan aikaisia amerikkalaisia sotavankeja Vietnamin viidakosta. Menoksi! On päästävä vankileiriin, pelastettava kidutettu vanki, suunnattava helikopterille, haettava vankileiristä loput vangit kyytiin ja sitten karkuun.

Pelissä on bugeja ja grafiikka on nykymittapuulla karua, mutta se ei haittaa. Arvostelija pohtii kaukonäköisesti, että viat olivat todennäköisesti jääneet korjaamatta, kun peliä oli yritetty tuutata joulumarkkinoille.

”Grafiikka olisi kyllä saanut kympin jos se olisi toiminut”, arviossa silti todetaan.

Kokonaisuudessaan arvostelu on varsin suopea.

”Pisteitä saa pelkästään tappamalla ja tuhoamalla enemmän. Normaalisti tuomitsisin niin ajatuksettoman idean heti, mutta Rambo on aivan eri asia... Omaksi mielipiteekseni jää, että peli on erittäin hyvä.”

Kiinnostavuus: täysi kymppi.

Lue koko arvostelu tästä linkistä.