Testaaja-toimittajamme Kaj Laaksonen sai näin poikkeusolojen keskellä mieluisan laitteen kotikonttorille. Nostalgianälkää tyydyttävä The C64 on legendaarisen Commodore 64:n kopio nykytekniikoilla ja -liitännöillä. Lue arvio tästä linkistä.

Vähemmän liitäntöjä. Vanhan kuusnelosen laajennusportit, antenni- ja din-liitännät ovat saaneet lähteä. Tilalla on hdmi-liitäntä, joka tuuppaa kuvan ulos 1280x720 -resoluutiolla. Lisäksi takana on yksi usb-liitäntä esimerkiksi muistitikkua varten ja pienempi micro-usb-liitäntä virtalähteelle.

”The C64 on kulttuuriteko. Täysiverinen Commodore 64 ja Vic-20 samoissa kuorissa, mutta moderneilla kuva- ja ääniliitännöillä, mutta lerput ja kasetit muistitikulla korvattuna”, kuvailee Laaksonen The C64:ää.

Toki The C64:n mukana tulee myös Pro Competitionia muistuttava joystick, jotta pelaaminen onnistuu.

”Sekä tikku että napit toimivat mikrokytkimillä, joten ympäristökin saa nauttia terhakkaasta kytkinten naksuttelusta. Ihan näin äänekäs ja lonksu ei ProComp aikoinaan muistaakseni ollut, tosin pari aiemmin kokeiltua vastaavaa vanhan joystickin kloonia ovat selvästi heikomman tuntuisia rimpuloita”, Laaksonen kertoo.

Laajemman testiartikkelin C64:stä voi lukea alta. Myös saman firman aiempaa yritystä, The C64 Miniä, on Mikrobitti testannut.