Mikrobitin testattavaksi saapui HP:n Elite Dragonfly -läppäri. Liikkuvalle henkilölle suunnattu alle kilon painoinen kannettava tukee mobiiliverkkoyhteyksiä. Siinä on myös sim-korttipaikka, johon sujahtaa nanosim-kortti.

Saimme Elite Dragonflyn mitattua ja testattua ongelmitta, ja testi onkin luettavissa Bitin verkkosivuilta. Testin jälkeen törmäsimmekin sitten ongelmaan: sim-kelkka ei tullutkaan laitteesta ulos.

Useammatkin henkilöt yrittivät kelkan irrottamista mutta turhaan. Vastaus otsikon kysymykseen on siis nolla, koska yksikään testaajilta se ei onnistunut. Testilaitteista kun on kyse, emme lähteneet itse purkamaan laitetta.

HP:n kautta vierailulle tuli tietokoneiden korjaaja, joka purki Elite Dragonflyn ja sai sim-kortin ulos laitteesta. Vierestä katsellessa voi todeta, ettei purkuoperaatio aivan yksinkertainen ollut. Se kuitenkin yllätti, kuinka helposti kyseisen kannettavan akun olisi saanut vaihdettua. Takakuoren sai poistettua muutaman ruuvin irrottamalla. Sitten pääsikin jo käsiksi akkuun.

Irtosihan se. Kelkka oli jumiutunut jämäkästi koneen sisään.