Helmikuun numero on kaupoissa tänään!

Kuten tavallista, tilaajille se on luettavissa hienon paperiversion lisäksi tietenkin myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio oli verkossa itse asiassa jo keskiviikkona, päivää ennen kuin Bitti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Isossa testissä tällä kertaa 4k-näytöt. Tekniikka yleistyy nopeasti, jopa Netflix tarjoaa jo suoratoistosisältöjä isommalla tarkkuudella. Halvimmat näytöt maksavat 500 euroa: testasimme, voiko sillä rahalla saada hyvän laitteen vai onko kalliimman näytön ostaminen pakollista.

Testissä samoin 4g- eli lte-reitittimet. Kaikkialle piuhayhteyttä ei ole saatavilla, joten 4g saattaa olla joissakin tapauksissa hyvä tapa ratkaista kodin tai mökin nettiongelma. Testimme perusteella uusimmissa laitteissa on jo paljon hyvää.

Puhelintesteissä Samsung Galaxy A5, Lenovo Phab 2 Pro. Läppäreissä muun muassa uusi Apple MacBook Pro sekö Lenovo Thinkpad T460p, Asus ZenBook 3 sekä Acer Spin 7.

Isommassa ilmiöjutussa käsitellään koneoppimista. Tulevaisuuden koneet osaavat kenties piankin säätää toimintaansa käyttäjien tunnetilojen mukaan. Tunneälykkäät laitteet eivät ole futuristien haihattelua, vaan tekniikan parissa on tehty jo pitkään tavoitteellista tutkimusta.

Tässä numerossa Mikrobitti tarjoaa myös ihka oikean skuupin: testasimme, saammeko luotua kaikissa puhelimissa toimivan yleisavaimen, jolla voi huijata kännykän sormenjälkilukijaa. Lisäksi mukana asiaa muun muassa iot:stä, virtuaalikoneista ja virtuaalitodellisuuden laitteista. Ja paljon muuta!

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.