Huhtikuun numero on nyt kaupoissa!

Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi tietenkin myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Ennen uuden lehden esittelyä haluamme mainostaa Bitin juuri alkanutta T-paita-äänestystä. Suuntaa osoitteeseen https://www.mikrobitti.fi/2017/04/paita-aanestys/ ja äänestä suosikkimalliasi. Arvomme kaikkien äänestäjien kesken 3 kpl Raspberry Pi 3 Premium Kit -aloituspakkausta sekä T-paitaäänestyksen voittajamallin. Lisäksi 10 onnekasta saa omakseen äänestyksen voittaneen paidan.

Nopeimmat voivat tilata Mikrobitin ilmaisen näytenumeron kotiinkannettuna. Muistathan tätä varten raksia äänestyslomakkeen lopusta kyseisen ruudun ja antaa riittävät yhteystietosi, niin lehti löytää tiensä perille asianmukaisesti.

Mutta asiaan! Juuri ilmestyneen uuden lehden isossa testissä on mukana kannettavien kuninkuusluokka, eli kaikista ohuimmat ja kevyimmät koneet. Alle sentin paksuus ja alle kilon paino on ahkeran reissaajan unelmien täyttymys. Testin mukaan ohuus ja keveys aiheuttavat valitettavasti kuitenkin kompromisseja suorituskyvyn, akkukeston ja käytettävyyden suhteen.

Testissä ovat lisäksi harrastajan ylikellotettavat tehosuorittimet. AMD:n uutuussuorittimet pistävät vihdoin Intelin Core-sarjalle kampoihin kunnolla. Kummastakin leiristä mukana on kaksi ylikellotettavaa uutuutta. Voittajaksi suoriutunut yksilö on testaaja Aleksi Vähimaan mukaan ”suvereeni tapaus, kun tarvetta on puhtaalle numeronmurskaukselle”.

Lyhyissä testeissä on mukana muun muassa kolme Nvidian repeilemätöntä g-sync-tekniikkaa hyödyntävää pelinäyttöä. Perehdymme myös lomareissaajan mobiilireitittimiin eli mokkuloihin sekö muutamiin mielenkiintoisiin tabletteihin.

Mikrobitti selvittää, mitä verkkohuijari tienaa

Näppituntumassa mukana on niin virtuaalilaseja, virtuaalinäppäimistö, älylamppu kuin älylämpöpumppukin.

Ilmiöjutuissa perehdymme Mr. Robotin ja Black Mirrorin kaltaisiin nörttiaiheisiin sarjoihin sekä niiden monituisiin kollegoihin. Mikrobitti selvittää myös, mitä verkkohuijari tienaa. Rakenteluoppaassa värkätään ihan oikea automaattinen parkkikiekko.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta!

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.