Medialle vilautettiin tapahtuman annista pientä osaa jo hieman etukäteen CES Unveiled -tapahtumassa. Seuraavassa muutama välähdys paikan päältä.

Lisää päivän satoa voi käydä ihailemassa Mikrobitin Instagramista.

1. Puheohjattava uuni

Älyuuni. Erilaisten älykodinkoneiden läpimurtoa povataan vahvasti tälle vuodelle. Whirlpool esittelikin uunia, jota voi ohjata mobiilisovelluksella tai puheella. Amerikkalaisten sukupolvesta toiseen heikkenevää kokkaustaitoa halutaan elvyttää sovelluksella, joka tunnistaa konenäön avulla ruokakaapista löytyvät ainekset ja ehdottaa niille sopivaa reseptiä.

2. Lisää virtaa koneeseen

Laturi. Yön aikana ihmisaivot latautuvat mukavasti nukkuessa. Samalla virtaa kannattaa syöttää myös älylaitteille, ettei niiden puhti lopu kesken työpäivän. Palo Alto Innovations esitteli näppärää kelloradioon kätkettyä usb-laturia, jolla saa ladattua kerralla kuusi eri laitetta.

3. Automaattiset kynnet

Ei ihmiskontaktia. Kauneusalan tuotteista huomio kiinnittyi Funain kynsitulostimeen. Jaa nähtäväksi suistaako tämä erehtymätöntä jälkeä tekevä laite kynsitaiteilijat työttömyyskortistoon.

4. Älypissaa

Nyt on hätä! Äkkiseltään D Free saattaa vaikuttaa älyvapaalta tuotteelta. Päälle puettava älylaite osaa nimittäin kertoa milloin sen käyttäjällä on pissahätä. Kyseessä on kuitenkin erittäin tarpeellinen laite ihmisille, joiden elimistö ei erilaisten sairauksien vuoksi toimi toivotusti.

5. Älyä myös putkistoon

Vähemmän vesivahinkoja. Ainakin paperilla erittäin fiksulta älylaitteelta vaikuttaa myös Flovean iot-laatikko. Tylsän näköinen boksi liitetään kodin vesiputkiin, ja se osaa tarkkailla mahdollisia vuotoja. Mikäli jokin kodin hanoista alkaa falskata, suljetaan vedenkulku vain sen osalta.

6. ”Uutta on, että nyt laite toimii”

Älylasit. Orbi hehkutti 360-asteen videoita kuvaavia älylasejaan jo vuonna 2016. Yrityksen edustaja myönsi nyt Bitille, että todellisuudessa teknologia ei ollut vielä miltään osin kypsää toimivan tuotteen valmistamiseksi. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, niin kameran kennojen, linssien ja laskentatehon osalta. Valmiiksi hiottua teknologiaa ollaan myös lisensoimassa esimerkiksi kypäräkameroiksi urheilutapahtumiin.

7. Langatonta ilmaa

Irti johdoista. Langattomuus on ollut arkipäivää jo useissa eri tuoteryhmissä vuosien ja jopa vuosikymmenten ajan. Niinpä on korkea aika tuoda myös hiustenkuivaajat moderniin aikaan. Toisten kohdalla tämäkin tekniikka toimi paremmin kuin toisten...