Mikrobitti vieraili viime viikolla Las Vegasin Ces-messuilla, jossa esillä oli jos jonkinlaista älyhärpäkettä kävelykepistä hammasharjoihin ja kissanhiekkalaatikoihin. Yksi vakuuttavimpia esityksiä oli kuitenkin kiinalaisen Xiaomin uutuuspuhelin Mi Mix.

Älypuhelinskeneä seuranneelle viimeiset pari vuotta eivät juuri ole tarjoilleet yllätyksiä tai jännittävää kehitystä. Siihen nähden Mi Mix on virkistävä poikkeus.

Sen erikoisuus on jättimäinen näyttö, joka oikeasti ulottuu puhelimen reunasta reunaan. Olemattoman hukkatilan ansiosta Mi Mix ei ole 6,4 tuuman näytöstään huolimatta juuri isompi kuin nykyisin peruskokoa edustavat 5,5 tuuman puhelimet.

Koska näyttö peittää puhelimen koko etupinnan, siinä ei ole tilaa kaiuttimelle. Ääntä korvaan välittää näytön alle sijoitettu pietsosähköinen kaiutin, joka värisyttää koko puhelimen metallirunkoa. Samasta syystä sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen taakse ja etukamera puhelimen alareunaan.

Messuilla vierailut Mikrobitin toimittaja Olli-Pekka Komonen kuvaili Mi Mixiä ”järkyttävän siistiksi ja omaperäiseksi”.

Näyttöä ja eksoottista kaiutinta lukuun ottamatta Mi Mix on peruskauraa: järjestelmäpiirinä on Qualcommin tuore Snapdragon 821, keskusmuistia on 4 tai 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua.

Mi Mix on eksoottisuutensa lisäksi kohtuullisen kallis. Sen hinta Kiinassa on halvimmillaankin noin 480 euroa jo ennen Suomen arvonlisäveroa, mikä kasvattaa hinnan noin 600 euroon. Siitä myös puuttuu Suomessa tarpeellinen 800 MHz 4g-verkon tuki.

Lue Mikrobitin CES-raportit: