Älykellot ovat tulleet yhä selvemmäksi osaksi ihmisten arkea. Rannerautoja on kuitenkin tarjolla laajalla skaalalla ja hintahaitarilla. Onko tärkeintä akkukesto, urheilullisuus vai kenties ulkonäkö?

Bitin toimitus vertailu kahdeksaa älykelloa, joiden hinnat asettuivat alle 200 ja lähes 500 euron välille.

Testissä kävi ilmi, että halvimmatkaan kellot eivät ole turhakkeita, vaan alle 200 euron hintaan käyttäjä voi saada ranteeseensa kohtuullisen älylaitteen. Esimerkiksi Huawei Watch GT 2e sekä Honor MagicWatch 2 vakuuttivat sekä akkukestoltaan että näytöllään. Molemmat laitteet kestävät yhdellä latauksella jopa reippaasti yli viikon.

Molemmissa kelloissa on yllättävän paljon urheiluominaisuuksia sekä tyylikkäät oled-näytöt. Laitteet vaikuttavat metallisen runkonsa ansiosta reippaasti hintaistaan arvokkaammilta.

Akkukesto olikin vertailun keskeinen tekijä, sillä lähes 500 euron Apple Watch Series 5 ei selvinnyt yhdellä latauksella kuin maksimissaan kaksi vuorokautta,

Testin erityismaininnan ansaitsi Samsung Watch Active 2, joka tarjosi 300 euron hintaluokassa runsaasti ominaisuuksia. Kaiken lisäksi matalaprofiilinen kello näyttää komealta ranteessa.

Lue koko vertailu täältä.