Pelikone on nykyisin mahdollista puristaa varsin kohtuullisiin mittoihin, mutta kuinka pieneksi kokoon­pano voidaan saada, ennen kuin suorituskyvystä tai jostakin muusta on tingittävä?

Mikrobitti testasi hiljattain minikokoisia pöytäkoneita.

Testissä olivat mukana Acer Nitro N50-600, ASRock DeskMini A300, HP Omen Obelisk 875, Lenovo Legion C730, MSI Trident A, TeraStore Intel NUC8i7HVK ja verrokkina Corsair One i160.

Tehokkaiden komponenttien ahtaminen pieneen tilaan tuottaa erityisiä haasteita jäähdytykselle.

Mitä vähemmän on tilaa, sen vaikeampaa suorittimen, näytönohjainpiirin ja muiden komponenttien tuottama lämpö on saada kotelosta pihalle. Pääosin testiryhmän koneet suoriutuvat tässä hyvin: lämmöt pysyvät kurissa melutason nousematta häiritseväksi.

Testivoittajaksi selviytyi Lenovo, joka oli suoritintehossa ja massamuistin nopeudessa vertailun ykkönen. Suorituskyvyssä se ei kuitenkaan noussut aivan kärkisijalle.

Valinta ei ole kokonaisuudessaan helppo, sillä testin perusteella pieni, huipputehokas ja hiljainen pc on vieläkin pitkälti saavuttamaton haave. Käytännössä käyttäjän tulee päättää näistä kaksi tärkeintä ominaisuutta ja tehdä konevalinta siltä pohjalta.

Lue koko testi Mikrobitistä.