Yhdysvaltojen tilanteen vuoksi Google on päättänyt lykätä Android 11:n beetajulkistusta ja sen yhteyteen suunniteltua virallista tilaisuutta, jossa Android 11 -käyttöjärjestelmän uusia ominaisuuksia käydään läpi mahdollisimman tarkasti.

Nyt on kuitenkin jo saatavilla Developer Preview -versio, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat varmistua, että mobiilisovellukset pelaavat yhteen tuoreimman Androidin kanssa julkaisuhetkellä.

Mikrobitti latasi kehittäjäversion Pixel-puhelimeen. Lue, miltä Android 11 tuntuu ja mitkä ovat tärkeimmät uudistukset.

Mainitsemisen arvoinen on ainakin Androidin sisäänrakennettu näytöntallennus. Myös ilmoituksia saa säädettyä aiempaa paremmin.

Android 11 -kehittäjäversioita voi asentaa kuka tahansa, kunhan on varovainen. Google tarjoaa verkkosivun kautta toimivan työkalun, jolla Android 11 -asennuksen pitäisi sujahtaa puhelimeen vain muutamalla hiirenklikkauksella.

Tarvitset operaatioon Pixel-puhelimen. Huomaa, että Developer Preview’n asentaminen tuhoaa kaiken altaan, joten puhelimesta katoaa kaikki sinne tallennettu data. Tallenna siis pilveen turvaan kaikki kuvat, viestit ja muu arvokas data – sillä Android 11 -kokeiluversion asentamisen jälkeen ne ovat poissa.