Mikä puhelin kannattaa ostaa? Ikuisuuskysymykseen on vaikea vastata, se kun riippuu käyttäjän tarpeista ja sijoitettavan rahasumman määrästä. Onneksi on olemassa Mikrobitin testit!

Torstaina julkaistussa testissä ruodimme Samsungin uusimman Galaxy S20 Ultran ominaisuuksia. Puhelin hurjastelee numeroilla: 100× zoom, 108 megapikseliä, 120 hertsin näyttö... Luvut ovat suuria, mutta tekevätkö ne puhelimesta hyvän?

Ehdotonta Android-kermaa 1399 euron arvoinen puhelin ainakin edustaa. Lue testi tästä linkistä.

Kameran puolesta S20 Ultra vertautuu helposti toiseen 108 megapikselin luuriin, Xiaomi Mi Note 10:een, jonka laitoimme hiljattain vastakkain ZTE Nubia Z20:n kanssa. Lue testi tästä linkistä.

Itsestään selviä kilpakumppaneita ovat tietenkin Applen iPhonet: olemme testanneet sekä iPhone 11 Pro -mallin että isomman 11 Pro Maxin.

Isompi malli laitettiin myös vastakkain kahden muun huippupuhelimen, OnePlus 7T Pron sekä Samsung Galaxy Note 10+:n kanssa. Lue vertailu tästä linkistä.

Huawei on Jenkkilän-vaikeuksiensa seurauksena hankalassa tilanteessa. Sen uusi huippumalli Huawei Mate 30 Pro on teknisesti pätevä laite, mutta Googlen palvelujen puuttuminen rampauttaa koko puhelimen. Lue huippupuhelimen testi tästä linkistä.

Hieman erilaista puhelinta kaipaavan kannattaa lukea myös taittuvanäyttöisen Samsung Galaxy Z Flipin testi. OnePlussan haastajaksi profiloituu taas kevytmalli Samsung Galaxy S10 Lite.

Vai tuntuuko yli tonnin hintalappu suolaiselta? Onpa testipenkissämme käynyt myös aivan toisen äärilaidan luureja. Lue tästä, millaisen puhelimen saa 120 eurolla.