Mikä on paras sääsovellus? Kysymykseen ei ole helppoa vastausta, mutta Mikrobitin toimittaja valitsi oman suosikkinsa vesilläliikkujan näkökulmasta.

Sääsovellukset tuppaavat yksinkertaistamaan asioita, mikä toisaalta usein riittää käyttäjän perustarpeisiin. Sää on kuitenkin monitahoinen kokonaisuus, minkä lisäksi sen vaikutukset eri aktiviteetteihin poikkeavat toisistaan.

Mökkeilijälle tai uimarannalle lähtijälle riittää kun tietää, paistaako aurinko vai onko tulossa sadetta. Talon maalausta suunnitteleva taas saattaa olla kiinnostunut ilman kosteusprosentista ja kastepisteestä.

Veneilijälle tarkka tieto säätilasta määrää sen, pysytäänkö satamassa vai lähdetäänkö vesille. Pahimmillaan pieleen mennyt ennuste voi koitua kohtalokkaaksi. Ja vaikkei koituisikaan, niin tieto tuulen suunnasta ja voimakkuudesta vaikuttaa siihen, mihin päästään purjeilla.

”Ei ole sattumaa, että kaikkein tarkimmat ja eniten tietoa säätilasta sisältävät sovellukset ovat tehty vesillä liikkujia varten. Windy.com on nopeasti noussut varsinkin nuorempien veneilijöiden suosikiksi, kun vanhemmat jäärät kuuntelevat vielä radiosta merisäätä”, Mikrobitin toimittaja Kaj Laaksonen kirjoittaa.