Älykello on kelpo kumppani aktiiviseen elämään ja jokapäiväiseen urheiluun. Syketietojen lisäksi kellojen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on paikannus. Erityisesti kartalle piirretty reitti tarjoaa monelle liikkujalle hyvän kuvan lenkkipolusta.

Bitin toimitus testasi kellojen paikannusta ja lähes kaikki laitteet piirsivät juostun kolmen kilometrin lenkin kartalle ongelmitta. Erityisesti Polar Grit X sekä Suunto 7 ilahduttivat veitsenterävällä tarkkuudellaan.

Polar Grit X. Urheilukello piirsi veitsenterävästi juostun matkan kartalle. Alku- ja loppumatkasta tien kahdella eri puolella juokseminen tulee selkeästi esiin. Kartan yhteydessä näytetyt kierrostiedot ovat kätevät. Sovellus: Polar Flow.

Sen sijaan Amazfit T-Rex pääsi yllättämään. Reippaasti alle 200 euroa maksava kello piirsi juostun lenkin kartalle selvästi, mutta sisätiloissa paikoillaan pysynyt laite rekisteröi jatkuvaa liikettä.

Paikkatietoja kerännyt T-Rex ilmoitti reippaan 22 tunnin paikallaanolon jälkeen, että se olisi kulkenut noin 13,4 kilometrin matkan. Muissa älykelloissa tällaista ongelmaa ei esiintynyt.

Lue juttu älykellojen paikannuksesta kokonaisuudessaan täältä.

Automaattista lenkkeilyä. Sisätiloissa paikoillaan ollut T-Rex ei osannut olla sinkoilematta paikasta toiseen. Kellon hataran yhteyden pätkiminen sai laitteen todennäköisesti luulemaan, että se liikkui paikasta toiseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että lopputulos syntyi 22 tunnin paikallaan vietetyn ajan jälkeen.