Puolijohteista ja mikropiireistä on tällä hetkellä huutava pula, joka vaikuttaa laajasti moneen teollisuudenhaaraan. Pelaajat tuskailevat, kun näytönohjaimia tai pelikonsoleita ei tahdo riittää kaikille, mutta myös esimerkiksi autotehtailla tuotanto jumittaa, koska elektroniikan komponentteja ei saada riittävästi.

Yhdysvalloissa autovalmistajat ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja ryhtyneet pyytämään valtionhallinnolta apua tilanteeseen, kertoo CNet. Autovalmistajien yhteenliittymä ehdottaa, että laissa määrättäisiin puolijohdevalmistajia varaamaan kiintiöt autokäyttöön meneville valmisteille. Näin komponenttipulan pitkittyessä autovalmistajien tuska voisi hieman hellittää.

Tällä hetkellä Yhdysvaltojen autovalmistajat arvelevat, että komponenttipula vähentää tämän vuoden tuotantomäärää yli miljoonalla autolla.

Presidentti Joe Biden yrittää jo helpottaa komponenttipulaa. Biden on pyytänyt kongressilta 37 miljardin dollarin tukipakettia, jolla lisättäisiin puolijohdetuotantoa Yhdysvalloissa.

Autovalmistajat ovat aivan erityisessä pulassa komponenttien puutteen vuoksi. Koronapandemian alussa autotehtaiden tuotantoa ajettiin alas ja komponentti- ja raaka-ainetilauksia peruttiin. Niinpä mikropiirivalmistajat keskittivät tuotantoa muille aloille, eivätkä valmistajat nyt kykene vastaamaan autotehtaiden uudelleen heränneeseen kysyntään.