Käyttämättä jääneiden Android-sovellusten oikeuksia aletaan perua automaattisesti. Käytännössä siis pitkään puhelimessa tai tabletissa avaamattomana piileskellyt sovellus menettää oikeutensa esimerkiksi käyttää laitteen kameraa ja mikrofonia, viestejä tai sijaintia.