Pilvipalveluiden jättiläinen Salesforce on päättänyt avata käänteentekevän Einstein-tekoälynsä juuret kaikille.

Ihan kaikkea Salesforce ei kuitenkaan paljasta. Computer World UK kertoo, että yhtiö julkaisee vain TransmogrifAI-koodiston, AutoML-kirjaston jossa on alle 10 riviä Scala-koodia Apache Sparkin päällä.

Se sattuu kuitenkin olemaan Einsteinin sydän.

”Meille TransmogrifAI on ollut käänteentekevä ratkaisu. Sen avulla datatieteilijämme ovat voineet tuottaa tuhansia mallinnoksia minimaalisella määrällä käsin tehtävää säätöä. Tämän ansiosta tyypillisen toimivan mallinnuksen luominen alusta loppuun on vienyt viikkojen sijasta vain pari tuntia”, Salesforcen Einstein-ryhmän datatiedejohtaja Shubha Nabar painottaa.

TransmogrifAI on suunnattu erityisesti sellaisten koneoppivien järjestelmien kehittämiseen, jotka yrittävät ennustaa asiakkaiden käyttäytymistä, ja joilla ei ole mahdollisuutta tai halua käyttää kouluttamiseen massiivista määrää dataa.

Pienestä koostaan huolimatta TransmogrifAI riittää koneoppivan tekoälyn kouluttamisen aloittamiseen.

”Vain muutama rivi koodia, ja datatieteilijä voi automatisoida datan siivoamisen, ominaisuuksien kehittämisen ja mallinnuksen valinnan, ja päästä toimivaan mallinnukseen jota voi tutkia ja iteroida pidemmälle”, Nabar luonnehtii.

Salesforce päätti avata projektinsa avoimen lähdekoodin yhteisölle lukuisista syistä.

”Salesforce on Apache Sparkin pitkäaikainen käyttäjä sekä kehittäjä, ja meitä innostaa jatkokehittää TransmogrifAI:ta tämän yhteisön kanssa”, Nabar avaa.

”Koneoppimisella on potentiaali muuttaa täysin sitä miten yhtiöt toimivat ja me uskomme, että käyttöönoton edessä olevat muurit saadaan alas vain avoimella koodilla ja ajatustenvaihdolla”, Nabar kiteyttää.

Lähde: Tivi