Vuonna 2017 Verizon osti Yahoon ydintoiminnot 4,48 miljardin dollarin hintaan. Kauppaan sisältyi muun muassa Tumblr.

Wall Street Journal kertoo (maksumuurin takana), että Verizon myi Tumblrin Automatticille kolmella miljoonalla dollarilla.

Hinta on siis noin kolme promillea siitä, mitä Yahoo itse Tumblrista maksoi vuonna 2013.

Kyse tuskin oli edes mistään kätevästä savuverhosta jolla Verizon saisi peiteltyä muita kauppoja, sillä Verizon keskusteli kaupoista myös useamman muun potentiaalisen ostajan kanssa.

9to5macin mukaan kaupan kuvioista paremmin tietävät tahot sanovat, että myyntihinnalla ei ole Verizonille väliä.

Verizon myi Tumblrin osana mediauudistustaan, joka koskettaa mikroblogipalvelun lisäksi myös suosittuja mediasivustoja kuten TechCrunch, Huffington Post ja Engadget.

Aikoinaan melko suosittukin Tumblr on noussut viime vuosina otsikoihin enää harvoin, viimeksi kiistanalaisella päätöksellään kieltää porno palvelusta. Keväällä kerrottiin, että Tumblr menetti parisenkymmentä prosenttia liikenteestään pian muutoksen jälkeen. Tämä ei tietenkään ole koko totuus palvelun profiilin laskusta.

Tumblrin ostanut Automattic omistaa erittäin suositun WordPress-julkaisualustan. Automatticin ja Tumblrin edustajat ovatkin sanoneet, että yhtiöt etsivät nyt tapoja joilla WordPress ja Tumblr voisivat jakaa osaamistaan.

Lähde: Tivi