Jeff Bezosin perustama avaruusteknologiaan keskittyvä Blue Origin on viimeaikaisilla toimillaan herättänyt huolta yhtiön työntekijöissä. Blue Origin aikoo nimittäin laukaista New Shepard -raketin Yhdysvaltoja piinaavasta koronakriisistä huolimatta, uutisoi The Verge.

Testilennon tekee ongelmalliseksi se, että Blue Origin joutuu kuljettamaan yhtiön työntekijät Washingtonin Kentistä aina Länsi-Teksasissa sijaitsevaan Van Hornin pikkukylään. Noin 2 000 ihmisen kylässä sijaitsee Blue Originin testilaukaisualusta.

Tämä on herättänyt huolta yhtiön työntekijöissä, jotka pelkäävät tuovansa viruksen mukanaan pienelle paikkakunnalle, jossa ei ole toistaiseksi ollut sairastuneita. Myöskään paikalliset asukkaat eivät ole innostuneita vieraista.

Blue Origin on saanut luvan jatkaa toimintaansa kriisistä huolimatta, sillä se toimii yhteistyössä Yhdysvaltain puolustusministeriön kanssa. Työntekijöiden joukossa närää on kuitenkin aiheuttanut se, että New Shepard -raketti on suunniteltu pääosin avaruusturismia varten.

”Mikä siinä on niin tärkeää, että saamme miljardöörejä avaruuteen”, eräs työntekijä kommentoi Vergelle.

Onkin mahdollista, että Blue Origin kiirehtii testilentoja sen takia, että se pyrkii aloittamaan turistilennot ennen sen kanssa kilpailevaa Virgin Galactic -yhtiötä.

Artikkelin mukaan Blue Origin ei ole tarkalleen määritellyt sitä, millaisia sanktioita se on antamassa työntekijöilleen, mikäli nämä kieltäytyvät matkustamasta.

Yhtiön johto on kuitenkin painostanut työntekijöitä esimerkiksi sillä, että testipaikan mekaanikot saattavat menettää työnsä jos testilentoja ei aloiteta.