Minecraftin kehittänyt Mojang Studios on ilmoittanut, että kaikki sen pelit, mukaan lukien Minecraft Java Edition, edellyttävät pelaamiseen jatkossa Microsoft-tiliä, muun muassa Gamesradar kirjoittaa. Microsoft osti Mojangin vuonna 2014.

”Olemme päättäneet siirtyä pois vanhoista tileistä suojellaksemme pelaajia paremmin. Lisäämme tileihin liittyvää yleistä turvallisuutta ja otamme käyttöön uusia turvaominaisuuksia”, Minecraftin blogin Q&A-osiossa kerrotaan.

”Emme voi tehdä tätä vanhojen tilien kohdalla, joten päätimme käyttää Microsoft-tilejä sen sijaan, että rakentaisimme kokonaan uusia tilejä.”

Tilin siirtämisen suurimmaksi eduksi kerrotaan mahdollisuus ottaa käyttöön kaksivaiheinen todennus.

Tähän asti peli on ollut pelattavissa kahdella eri versiolla. Alkuperäinen Java Edition on käyttänyt Mojang-tilejä kun taas konsoli- ja Windows-versio Bedrock Edition käyttää Microsoft-tilejä.

Uudistus tulee voimaan 2021, ja sen jälkeen alkuperäisen Java Editionin käyttäjät joutuvat vaihtamaan vanhat tilinsä Microsoft-tiliin. Asiasta ilmoitetaan pelaajan profiili-sivulla, kun tilin vaihtaminen on ajankohtaista.

Jos käyttäjä ei ole varma kumman tilin hän omistaa, se selviää sisäänkirjautumisen yhteydessä. Siirtoa edellyttävällä tilillä kirjaudutaan sisään käyttäjänimellä, Microsoft-tilillä taas sähköpostiosoitteella.