Voiko käytetty tietokone olla vielä hyvä muunlaisessa käytössä, kuten peleissä? Tämä kysymys on viime vuosina noussut esiin yhä useammin.

Mikrobitti testasi, minkälaisen pelikoneen saa käytetystä, mutta suhteellisen edullisesta tietokoneesta, joka on ollut aiemmin yrityskoneena. Lue koko käytettyjen yrityskoneiden testi.

Nykyään on olemassa firmoja, jotka välittävät yrityskäytössä olleita leasing-koneita sen jälkeen, kun leasing-sopimus on päättynyt. Koneet eivät useinkaan ole kovin vanhoja, koska monesti leasing-sopimus on vain parin-kolmen vuoden mittainen.

Oululainen Taitonetti yksi sellainen: se on profiloitunut pelikäyttöön sopivien käytettyjen pöytäkoneiden myyjänä. Valikoima on melkoinen, halvimman pelikoneena mainostettavan laitteen saisi alle 200 eurolla.

Testasimme kahden koneen pelisuorituskykyä erilaisilla peleillä: kevyellä Rocket Leaguella, raskaammalla Shadow of Tomb Raiderilla ja todella raskaalla avoimen maailman Red Dead Redemptionilla.

Tulokset vaihtelivat jonkin verran, mutta kaikki riippuu käyttäjän tarpeista. Jos haluaa hankkia edullisesti koneen pelailuun, käytetty kone voi olla hyvä vaihtoehto.