Alan veteraani Spotify on saanut rinnalleen varteenotettavia haastajia. Apple Music jatkaa iTunesin viitoittamalla tiellä ja on noussut maailman toiseksi suosituimmaksi musiikkipalveluksi. Sen käyttäjät ovat lähtökohtaisesti iPhonen omistajia.

Tidal taas nousi musiikkipalvelujen eliittiin äänenlaatunsa ansiosta. YouTube Music taas poistaa Premium-tilauksineen ilmaiskuuntelun rajoitukset ja mahdollistaa musiikin kuuntelun taustalla ilman ärsyttäviä mainoksia. Käyttö muistuttaa perinteistä YouTubea.

Mikrobitti vertaili syksyllä musiikkisovelluksia testijutussaan. Sisällössä ja ominaisuuksissa on eroja.

Kokonaan oma lukunsa on äänenlaatu, jota testattiin erillisessä vertailussa. Äänenlaatu vaikuttaa olevan osalle käyttäjistä melkein yhdentekevää, kuunnellaanhan musiikkia varsin monentasoisista luureista – etenkin nykyisellään, kun langattomat kuulokkeet jyräävät.

Monille äänenlaadulla kuitenkin on merkitystä. Apple Music, Spotify, Tidal ja YouTube Music pakkaavatkin musiikkia eri tavalla, joten ei ole samantekevää, mistä musiikkinsa kuuntelee.

Pelkän bittivirran lisäksi äänenlaatuun vaikuttaa pakkausformaatti. Tutustuimme tarkemmin eri ratkaisuihin ja tarkastimme käytännössä, kuuleeko sovellusten äänestä eroja. Lisäksi tarkistimme langallisen kuulokeliitännän laadun, kun sitä vertaa langattomaan bluetooth-yhteyteen.

Musiikkisovellusten äänenlaadun testin pääset lukemaan tästä linkistä.

Lue lisää: