Adobe julkaisi uuden version Flash Playerista, mutta päivitys ei sisältänyt yhtään tietoturvakorjausta, mitä voidaan pitää pienoisena yllätyksenä.

Flash Playeria pidetään yleisesti vakavana tietoturvariskinä, sillä soittimesta löytyy lähes jatkuvalla syötöllä toinen toistaan kookkaampia tietoturvareikiä, joita hyökkääjät voivat käyttää hyväkseen.

Ilmeisesti lokakuu tekee kuitenkin poikkeuksen, sillä Adoben viimeisin päivityspaketti ei sisällä lainkaan tietoturvakorjauksia Flash Playerille, Softpedia kirjoittaa.

Adobe on synkronoinut oman päivitysaikataulunsa Microsoftin kanssa, sillä Flash Player liittyy tiiviisti muun muassa Internet Explorer -selaimeen, Softpedia muistuttaa. Lokakuun päivitykset sekä Adobelta että Microsoftilta olivat vuorossa eilen tiistaina.

Adobe kehottaa asentamaan Flash Playerin tuoreimman version siitä huolimatta, että se ei sisällä tärkeitä tietoturvakorjauksia. Yhtiön tarkoituksena on haudata Flash Player lopullisesti vuonna 2020. Useat verkkosivustot, kuten supersuosittu YouTube, ovat jo korvanneet Flashin html5:llä sekä muilla teknisillä ratkaisuilla.

Viimeksi Adobelta jäi tietoturvakorjaukset väliin heinäkuussa vuonna 2012. Sittemmin käyttäjät ovat kuitenkin tottuneet siihen, että jokainen päivitys tuo mukanaan kriittisiä korjauksia.