Kerroimme viime viikolla, kuinka suomalaiset etäopetukseen joutuneet lapset ovat pommittaneet Wilma-sovellusta huonoilla arvosteluilla saadakseen sen pois sovelluskaupasta ja siten välttyäkseen kotitehtäviltä.

Digit.in-sivuston mukaan kyseessä on maailmanlaajuinen ilmiö. Etäopetuksessa on suuressa suosiossa ollut videopuhelupalvelu Zoom, jossa saa samanaikaisesti jopa sata ihmistä linjoille.

Monen maan koulujen keskeytettyä lähiopetuksen koronaviruspandemian takia on Zoomille sadellut yhden tähden arvosteluja, jonka seurauksena sen keskimääräinen käyttäjäarvio putosi Google Play -kaupassa 2,4 tähteen. Google on kuitenkin moderoinut arvioita ja säilyttänyt virallisen arvion 3,6 tähdessä.

Samanlaisia huonojen arvostelujen ryöppyjä on tullut myös Googlen Classroom-sovellukselle sekä aiemmin koronan riehuessa pahimmillaan Kiinassa myös DingTalk-sovellukselle. Osa soraäänistä saattaa selittyä yksinkertaisesti sillä, että kasvanut käyttäjämäärä aiheuttaa aktiivisempaa arvostelua, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että myös maailmalla arvostelujen takana ovat keppostelevat koululaiset.