Windows 7:n tukiaika päättyy virallisesti ensi tammikuussa, mutta käyttöjärjestelmä totta kai jatkaa eloaan tuen päättymisen jälkeenkin. Ja pian yhtä ominaisuutta rikkaampana.

Microsoft on julkaissut ohjeet, miten pelikehittäjät voivat tuoda DirectX 12 -rajapintaa käyttävät pelit Windows 7 -alustalle. Alun perin pidettiin selviönä, että DirectX 12 on koukku houkutella käyttäjät kehittäjät Windows 10:n pariin.

Windows 7:n suosio lienee kuitenkin saanut Microsoftin toisiin ajatuksiin. Ajankohta on kuitenkin merkillinen, sillä Seiskan tukiaikaa on jäljellä alle puoli vuotta. Toinen painoarvoinen seikka on pelikehittäjien halu karsia kehityskustannuksia, johon monen alustan tukeminen istuu heikosti.

Tällä hetkellä ainoa DirectX 12:n tarjoamia ominaisuuksia hyödyntävä peli on Blizzardin World of Warcraft. Microsoft on työskennellyt usean pelistudion kanssa universaalin DirectX 12 -oppaan luomiseksi. Yhtään studiota ei kuitenkaan mainita nimeltä, asiasta kirjoittanut GHacks huomauttaa.

Microsoftilla on myös huonoja kokemuksia DirectX:n sitomisesta tiettyyn alustaan. Monet muistavat Windows Vistan ja DirectX 10:n. DirectX 10:n piti olla syötti, jolla käyttäjät saadaan siirtymään eteenpäin Windows XP:stä. Toisin kuitenkin kävi, sillä käyttöjärjestelmää karsastivat niin pelaajat kuin pelikehittäjätkin.