Vuonna 2000 perustettu Machinima on videoviihteestään tunnettu palvelu, jonka erittäin suositulla YouTube-kanavalla on yli 12 miljoonaa seuraajaa. Se on ollut lähde, mistä löytyy niin pelivideoita, elokuvatrailereita kuin kotikutoisia lyhytelokuviakin.

Huippusuositun Machiniman parhaat päivät olivat eittämättä takana, mutta tuskin kukaan osasi odottaa sen tuhoavan koko videokirjastonsa kertaheitolla, ilman mitään varoitusta.

The Verge kertoo, että tänä viikonloppuna kirves heilahti äkkiä ja arvaamatta. Machiniman tuhansien videoiden kirjastosta jäljelle jäi 18, ja niistäkään suurin osa ei toimi.

Tyhjyyteen katosivat siis niin trailerit kuin ammattinäyttelijöiden tekemät projektitkin, ilman mahdollisuutta tehdä omista tuotoksista varmuuskopioita.

Täystuhon takana on todennäköisesti uuden emoyhtiön vaatimukset. Warner Bros. myi Machiniman Fullscreen Medialle viime viikolla, ja videoiden massamurhan takana saattaa olla oikeustekniset syyt.

TubeFilter sanoo, että yrityskauppa johtaa Machiniman työntekijöiden irtisanomiseen. Osa saa uuden pestin WarnerMedialla tai Otterilla, mutta toistaiseksi on epäselvää moniko saa lähtöpassit.