Politico kertoo, että presidentti Donald Trumpin hallituksen aiemmat pyrkimykset estää voimakkaita kiinalaisia televiestintäyhtiöitä toimimasta USA:ssa saattavat antaa toimintamallin telekomissio FCC:lle, jota voitaisiin soveltaa myös aiemmin USA:n vihalta välttyneihin yhtiöihin.

USA saattaa siis laajentaa Huaweita vastaan käymäänsä sotaa koskemaan kaikkia kiinalaisia teleyhtiöitä.

”Olemme huolissamme palveluntarjoajista, jotka ovat alisteisia Kiinan hallituksen vaikutusvallalle ja hallinnalle”, oikeusministeriön kansallisen turvallisuuden osastolla toimiva oikeusministerin avustaja Adam Hickey sanoi Politicolle.

”Kun saapuu tähän johtopäätökseen, minun on vaikea hahmottaa, että jos se pitää paikkansa yhden tai kahden yhtiön kohdalla, miksi se ei pitäisi paikkansa niiden kaikkien kohdalla?”

Tämä vahvistaa odotuksia siitä, että FCC aikoo poistaa toimintalupia ainakin joiltakin, mahdollisesti kaikilta Yhdysvalloissa toimivilta kiinalaisilta teleliikenneyrityksiltä, mukaan lukien China Telecom ja China Unicom.

Tämä tulee kiristämään USA:n ja Kiinan välejä entisestään, ja nehän ovat koronaviruspandemian myötä kylmentyneet muutenkin varsin pahasti. Presidentti Trumpin mielestä Kiina on vastuussa koronaviruksesta, ja on väläytellyt uhkakuvia maiden välisten suhteiden totaalisesta katkaisemisesta.