Helsingin Sanomat kirjoittaa Nesteen ja yhtiön entisen johtajan välisestä riidasta. Venäjällä ja Virossa yhtiön toimintoja johtaneen miehen työsuhde katkesi jo vuonna 2012, palkanmaksu ei. Rahaa tuli viime vuoden syyskuulle asti, kunnes joku havahtui asiaan.

Neste selittää, että sillä on käytössään automaattinen palkanmaksujärjestelmä, jonka tekemisiä kenenkään ei tarvitse valvoa tai hyväksyä maksuja. Yhtiö vaati, että ex-pomon omaisuutta määrätään takavarikkoon. Helsingin käräjäoikeus määräsikin miehen vastustuksesta huolimatta yli 600 000 euron edestä omaisuutta takavarikkoon.

Nesteen mielestä miehen toiminta on ollut vilpillistä. Hän itse myöntää ottaneensa rahat, mutta tehneensä sen yhtiön kanssa tekemiensä sopimusten mukaisesti.

Ex-pomo vetoaa kiistassa myös siihen, että hänen mielestään asiaan pitäisi soveltaa Viron lainsäädäntöä, jonka mukaan mahdollinen velka entiselle työnantajalle olisi vanhentunut. Näin ei käräjäoikeuden selvitysten mukaan kuitenkaan ole.

Varsinaisesti kiistaa ratkotaan kuitenkin Virossa. Helsingin käräjäoikeus käsitteli vain Nesteen takavarikkovaatimuksen.

Lähde: Tivi