Näin uskotaan ainakin tuoreissa Gartnerin ennusteissa, The Register kertoo. Yhteensä tietokoneiden ja älypuhelinten toimitukset putoavat viime vuoteen verrattuna 3,7 prosentilla.

Tietokoneiden puolella tämä tarkoittaa sitä, että koneita meni vielä viime vuonna kaupaksi 187,2 miljoonaa, tänä vuonna uusia koneita hankitaan vain 177,5 miljoonaa kappaletta.

Puhelinten kohdalla lukemat ovat aivan toista luokkaa, mutta suunta on sama. Viime vuoden myynnit globaalisti olivat yhteensä 1,813 miljardia puhelinta, tänä vuonna jäädään 1,745 miljardiin puhelimeen.

Valmistajat ovat laittaneet toivonsa uuden 5g-tekniikan mukanaan tuomaan innostukseen, mutta Gartnerin Ranjit Atwal toppuuttelee kiivaimpia kasvuodotuksia. Atwalin mukaan vain puolet palveluntarjoajista maailmassa on ylipäänsä saanut 5g-verkkonsa pystyyn seuraavan viiden vuoden aikana.

Pientä apua 5g-tekniikasta saattaa kuitenkin olla, sillä älypuhelinten myynnin Atwal uskoo taas kasvavan 2,9 prosentilla vuonna 2020. Silloin noin kymmenen prosenttia käytössä olevista älypuhelimista osaa hyödyntää 5g-verkkoja. Vuoteen 2023 mennessä lukema on jo 56 prosenttia.

Lähde: Tivi