Pelimaailmassa hehkutetaan isoja tuotteita massiivisia määriä. Vuoden suurimmat pelit saavat lukuisia trailereita, kymmenittäin arvioita, tonneittain mainoksia… Tästä huolimatta mobiilipelit pesevät ne tuottavuudessa mennen tullen.

Digital Trends kertoo, että vuonna 2016 mobiilipelien läpi liikkui melkoinen vuori rahaa, yhteensä 40,6 miljardin dollarin liikevaihto. Samassa ajassa pc-pelit nettosivat 35,8 miljardia taalaa, konsolipelit 6,6 miljardia ja virtuaalitodellisuuspelit 2,7 miljardia dollaria.

Mobiilipelit siis ovat uusi musta.

Tämän kokoinen rahamäärä houkuttelee pelinkehittäjiä luokseen pilvin pimein, mutta se saa myös Nintendon kaltaiset, vanhaan ansaintamalliin uskovat julkaisijat kiinnostumaan mobiilipeleistä.

AppPicker uskoo kuitenkin, että pc- ja konsolipelit tulevat säilyttämään paikkansa parrasvaloissa, sillä ne ovat teknisesti vaikuttavimpia ja itseään tosipelaajia pitävien keskuudessa suosituimpia.

Mobiilipelit voivat sen sijaan tarjota ison luokan peleille uudenlaisen rahavirtamahdollisuuden. Ilmaiset pelit, jotka nettoavat rahansa mikro-ostosten kautta ovat suuressa suosiossa. Suurpeleihin sidotut mobiiliapplikaatiot voivat pitää pelin pinnalla pidempään, ja emopeliin kytkeytyvät mobiilipelit voivat tuottaa pientä tienestiä samalla, kun pelaaja iloitsee molemmista.

Mahdollisuuksia on monia, mutta yksi asia on varmaa: kun jokin pelimuoto tuottaa näin tolkuttomia summia rahaa, se tulee vaikuttamaan koko peliteollisuuteen.