DNA kertoo tiedotteessaan mobiililiittymien nopeusmittauksista, jotka on tehnyt Omnitele. Tulokset ovat operaattorin kannalta erittäin ilahduttavia.

Omnitele kertoo olevansa itsenäinen matkaviestinverkkojen toimintaan ja niiden kehitykseen erikoistunut konsulttiyhtiö. Omnitelen omistaa joukko suomalaisia pääomasijoittajia ja operaattoreita, joista mainitaan DNA:n ohelle Elisa.

Omnitelen kartoituksessa vertailtiin Suomen kolmea suurta operaattoria, DNA:ta, Elisaa ja Teliaa. Jokaiselta valittiin testiin nopein kuluttajille tarjolla oleva liittymä. Mittauksissa käytettiin puhelimia, jotka pystyvät hyödyntämään myös 5g-verkkoja.

DNA:n verkossa saavutettu keskimääräinen latausnopeus tukiasemalta päätelaitteelle oli 313 Mbit/s. Elisan liittymällä saavutettiin toiseksi suurin keskimääräinen tiedonsiirtonopeus, 267 Mbit/s, ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, 215 Mbit/s. Omnitelen mittauksen tulokset ja operaattoreiden tulosjärjestys vaihtelivat mittareitillä kaupunki- ja paikkakohtaisesti.

Keskimääräinen latausnopeus ei kuitenkaan ole ratkaiseva, kun miettii juuri itselle sopivinta operaattoria ja liittymää. Kuten DNA:n tiedotteessakin annetaan ymmärtää, yhdessä kaupungissa sujuvin liittymä ei kenties olekaan paras toisella paikkakunnalla. Lisäksi tilanne elää nyt voimakkaasti, kun DNA, Elisa ja Telia kasvattavat 5g-peittoaan kiivaasti.