It-palveluyhtiö CGI ja MobilePay ovat julkaisseet palvelun, jonka kautta yritykset ja julkishallinto voivat lähettää laskunsa suoraan asiakkaan mobiililaitteeseen, CGI tiedottaa.

”Yhä suurempi osa asiakkaista haluaa hoitaa maksuasiat kännykällä. Tarjoamalla asiakkaille siihen helppoa ja nopeaa mahdollisuutta yritykset parantavat merkittävästi asiakkaidensa palvelukokemusta”, CGI:n Business Integration Services -yksikön johtaja Mari Pispala sanoo.

Palvelua käyttävän yrityksen maksupyyntö tulee suoraan asiakkaan puhelimeen. MobilePayn käyttäjä voi maksaa laskun parilla pyyhkäisyllä, eikä kirjautumista verkkopankkisovellukseen tarvita. Maksu veloitetaan sovellukseen liitetyltä maksukortilta.

Tämä on tullut mahdolliseksi uuden Psd2-direktiivin myötä. Syyskuussa 2019 voimaan astunut direktiivi velvoitti pankit avaamaan rajapintansa kolmansille osapuolille. Muutoksen myötä asiakkaan on nyt mahdollista suorittaa maksuja suoraan käyttämässään palvelussa tai sovelluksessa.

Pispalan mukaan mobiililaskut nopeuttavat myös myyntisaamisten kotiuttamista. Laskut maksetaan nopeammin ja virheettömämmin, minkä ansiosta maksumuistutustenkin määrä vähenee, hän sanoo.

Jotta laskut on mahdollista vastaanottaa puhelimeen, laskun lähettäjällä pitää olla käytössään MobilePay Invoice -palvelu. Asiakas ei voi siis tilata laskuja puhelimeen miltä tahansa yritykseltä.

MobilePay-sovelluksella on Suomessa 1 150 000 käyttäjää.